Magazin Piese Auto Online

Termeni si conditii

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.pieseautooe.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:


Informatiile furnizate catre Piese Auto Original Equipment sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. Piese Auto Original Equipment nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata.

PieseAutoOE.ro este un magazin (online) ce livreaza produsele sale numai prin intermediul curierilor proprii (Bucuresti si localitati adiacente) sau prin CARGUS si/sau POSTA ROMANA in restul localitatilor din Romania.

Din momentul validarii comenzii ( verificarea clientului, stocului disponibil) si pana la livrare , termenul estimat este de 24-48 ore pentru produsele care sunt pe stoc sau 3-5 zile lucratoare pentru cele care se comanda extern.

PieseAutoOE.ro nu poate fi facut raspunzator pentru transportul defectuos realizat de firmele de curierat, intreaga responsabilitate revenind in totalitate acestora (colete deteriorate, saci rupti etc). Clientul final are dreptul si este incurajat sa refuze coletul necorespunzator si totodata sa semnaleze scris curierului neregulile observate.

Toate coletele predate firmelor de curierat sunt in ambalajele sigilate si in ambalajele originale.
Folosirea (vizitarea sau cumpararea produselor) acestui site, implica acceptarea urmatorilor termeni si conditii. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.
PieseAutoOE.ro isi stabilieste singura regulamentele promotiilor si a concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de posta electronica. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.

PieseAutoOE.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.PieseAutoOE.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date, sau afisate gresit iar livrarea nu s-a efectuat inca, compania noastra isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. PieseAutoOE.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta vinovata pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site.

Fiecare comanda lansata de utilizator este in stadiul de "Asteptare" (stadiu in care se verifica datele clientului, destinatia, produsele comandate si disponibilatea lor) automat sistemul va genera o copie a comenzii pe care o veti gasi pe adresa de e-mail din formularul de inregistrare si care va fi folosita pentru diferite informari sau atentionari. In momentul predarii catre curier a coletului comanda va fi in stadiu de "Procesare" urmand ca in momentul primirii confirmarii de livrare aceasta sa fie trecuta in stadiul de "Complet". Daca nu ati primit aceasta instiintarepe adresa dvs. de e-mail, este posibil ca aceasta se fie gresita, sa ajunga cu intarziere sau sa fie in folderul Bulk/Spam. Comanda va fi anulata in cazul in care produsul/produsele nu sunt disponibile sau in cazul clienti cu antecedente anterioare negative (nu au ridicat comenzi, nu poate fi contactat telefonic sau prin e-mail, nu a fost gasit la adresa de livrare de mai multe ori). PieseAutoOE.ro isi rezerva dreptul de a accepta sau anula o comanda.

PieseAutoOE.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura comericiala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele efectiv livrate pot diferi de imagini in orice mod .

PieseAutoOE.ro nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor afisate. Din acest motiv PieseAutoOE isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta. Clientul va fi instiintat in cel mai scurt timp si va primi inapoi banii incasati de PieseAutoOE pentru respectiva comanda in cazul in care plata a fost facuta in avans. Pretul final platit de client este format din pretul produsului si eventualele cheltuieli de transport care vor fi mentionate in formularul de comanda. Toate preturile de pe site contin TVA.

Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul www.PieseAutoOE.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.

Orice conflict aparut intre PIESEAUTOOE si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.

Anularea unei comenzi este recomandat sa se faca in aceeasi zi cu lansarea ei se si se poate face prin e-mail sau telefonic. Clientiilor care au lansat comenzi, acestea au fost expediate catre ei, dar nu au putut fi contactati sau nu au vrut sa ridice comanda fara un motiv concret (colet deteriorat, lipsa produse, alte produse, etc.) nu li se vor mai livra comenzi decat dupa achitarea in avans a costurilor expeditiei anterioare plus valoarea comenzii actuale. Aceste proceduri se aplica in principiu clientilor din provincie.

In unele cazuri, pentru lansarea unei comenzi ferme, este necesara achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului.

Produsele comercializate prin intermediul Piese Auto Original Equipment sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie(pe spatele facturii). De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si pot fi schimbate fara nicio notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv.

Produsele comercializate de Piese Auto Original Equipment, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de Piese Auto Original Equipment este de:

- 24 luni pentru acumulatori si amortizoare

- 12 luni pentru anvelope, alarme auto

- 18 luni de la data livrarii pentru toate celelalte cu exceptia urmatoarelor categorii de produse: accesorii auto, curele,elemente aprindere, filtre, becuri, stergatoare, solutii spalat parbriz, uleiuri, aditivi, antigel, lichid de frana, care sunt consumabile. Pentru produsele care au garantie acordata de producator aceasta se va aplica comform cu documentatia producatorului

Consumatorii audreptul sa reclame vanzatorilor orice necomformitate aparuta la un produs achizitionat intr-o perioada de 2 ani de la data livrarii produsului.
Produsele care prezinta in perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi, conform legii.
Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factuta de vanzare.

Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:
- Piesa nu a fost cumparata de la Piese Auto Original Equipment;
- Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de producatorul autovehiculului;
- Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;
- Defectiunea este cauzata de lipsa verificarilor la timp sau periodice
- Piesa prezinta deficiente din cauza unui accident de circulatie sau de alta natura (socuri termice,electrice,mecanice)
- Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
- Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;
- Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator;
- Autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, etc);
- Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;
- Piesele prezinta o uzura normala.


Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:
- copie dupa factura de achizitie de la Piese Auto Original Equipment, bonul sau chitanta cu care a fost cumparata piesa;
- dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) si documentele fiscale aferente;
- nota de constatare emisa de catre un serviciu autorizat prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea;
- copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului.
- piesa trebuie sa fie in ambalajul original

Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 6 zile lucratoare de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, insotite de toate documentele enumerate mai sus.

In cazul in care reclamatia a fost justificata vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului in terment de 10 zile calculate de la data trimiterii raspunsului de vanzator.

In cazuri speciale cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist in domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator.Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea in culpa.

Alte conditii

1. Returnarea produselor cumparate se poate face decat daca comanda expediata a fost gresita (alte produse fata de cele comandate) sau produsele au defecte de fabricatie sau din timpul transportului (acest lucru se poate constata la primirea coletului)

2. Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa si factura se accepta numai daca acestea au fost sesizate in scris, in maximum 1 zile de la livrare.

3. Nu se admit la retur piesele cu ambalaj deteriorat si lipsite de accesoriile originale, piesele care au fost deja montate.

4. Nu se admit la retur piesele originale, comandate in mod special .

5. Indiferent de modalitatea de livrare cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei, lipsa acestora generand neacordarea garantiei. Receptia marfurilor vandute se face la sediul cumparatorului. Cumparatorul se obliga la preluarea marfii comandate si livrate.

6. Cumparatorul poate refuza marfa livrata daca sunt semne vizibile de deteriorare sau in caz de nefunctionare, in termen de 18 de ore de la livrare, insa va anunta vanzatorul in termen de 3 ore de la preluarea marfii. Nu se accepta returnarea marfii livrate dupa acest termen.

7. Prin exceptie se accepta returnarea marfii livrate in cazul in care vanzatorul a livrat eronat sau in cazul in care marfa este in garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei.

8. Nu se accepta la retur marfa vanduta cu promotie, marfa nepusa in ambalajul original, marfa comercializata de alti agenti economici, marfa returnata fara respectarea prevederilor de mai sus.

9. Nu se accepta la retur pe motiv de "nepotrivire" produsele identificate de catre client.

10. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel: de la client catre Piese Auto Original Equipment- plata va fi efectuata de catre client; de la Piese Auto Original Equipmentcatre client - plata va fi suportata de catre noi.

11. Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online beneficiarul declara ca a luat la cunostiinta prevederile acestor documente.

12. Garantia acopera cel mult valuarea integrala a produsului reclamat.

13. Pentru clientii care au efectuat comezi si care nu le-au receptionat din motive personale fara sa ne comunice in timp util, ne rezervam dreptul de a nu mai efectua livrari catre dansii decat cu plata in prealabil a comenzii efectuate

Ghidul pieselor respinse la schimb

Unele piese de schimb sunt cu valoare de garantie.In momentul livrarii piesei se factureaza piesa noua impreuna cu valoare de garantie.

Conditii de returnare: piesa inlocuita sa fie curata fara urme de ulei, sa prezinte doar urme de uzura functionala fara urme de lovituri, sa nu lipseasca subansamble din ea si sa fie ambalata in ambalajul original in care s-a livrat piesa noua, cu codul furnizorului pe cutie. Piesa inlocuita sa fie trimisa inapoi in termen max. 4 zile lucratoare iar dupa verificarea integritatii piesei, va fi stornata valoarea de garantie.Daca una din conditiile de returnare de mai sus nu este indeplinita valoarea de garantie ramane facturata si nu se va storna.

ATENTIE! exista posibilitatea ca piesa sa fie reconditionata de fabricant, oferindu-se aceeasi garantie si calitate.

Piese care se pot incadra in categoria de mai sus: casete de directie, pompe servodirectie, electromotoare, alternatoare, etriere, planetare, alte piese Va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii.

Politica pieseautooe.ro privind cookie-urile

Informatiile pe care vom pun le dispozitia dumneavoastra in continuare sunt cu privire la politica cookie-urilor, la detaliile privind utilizarea, plasarea si administrarea acestora in interiorul site-ului pieseautooe.ro

Ce sunt cookie-urile
cookie-urile reprezinta fisiere foarte mici de date care se stocheaza in browserul utilizatorului cu scopul de a retine informatii despre actiunile acestuia efectuate in interiorul unui anumit site web.
cookie-urile sunt o practica standard utilizata de majoritatea site-urilor care beneficiaza de un numar ridicat de vizitatori. Rolul cookie-urilor este acela de a facilita accesul la informatia prezentata in interiorul site-ului nostru, dar si de a asigura utilizatorului o exerienta pozitiva la fiecare vizita.

Cum functioneaza cookie-urile
cookie-urile sunt intalate prin solicitarea trimisa de catre un web-server unui browser. Cookie-urile nu sunt fisiere active, nu contin programe sau aplicatii software, virusi, spyware si nu exista posibilitatea de a accesa in niciun fel informatiile de pe hard-driverul utilizatorului.
Cookie-urile plasate de terti Anumite parti ale site-ului nostru pot fi puse la dispozitia utilizatorului prin intermediul unor terte parti (ex: video, reclame, etc). Aceste terte parti au dreptul de a instala propriile cookie-urilor care poarta numele de "third party cookie-uri" si care sunt adaptate la regulile de continut practicate de site, privitoare la acest tip de fisiere. Scopul pentru care tertii seteaza propriile cookie-urilor este acela de a urmari evolutia unei aplicatii sau de a personaliza o aplicatie activa in interiorul site-ului. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.

Ce cookie-uri utilizeaza acest site
* Cookie-uri de performanta a site-ului
* Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
* Cookie-uri pentru geotargetting
* Cookie-uri de inregistrare
* Cookie-uri pentru publicitate
* Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Ce tip de informatii sunt accesate si stocate prin cookie-uri
Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Web-serverul va recunoaste cookie-urile pana in momentul in care acestea expira sau sunt sterse.
Cookie-urile stocheaza inforatii importante care au rolul de a creste calitatea experientei utilizatorului in momentul navigarii pe internet (ex. Setarea limbii in care se doreste utilizarea site-ului, pastrarea user-ului logat, etc)

Importanta cookie-urilor pentru internet
Cookie-urile reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte care asigura functionarea corecta si eficienta a internetului. Prin intermediul cookie-urilor fiecare utilizator de internet are parte de o experienta placuta in actiunea de navigare pe internet, aceasta fiind adaptata si personalizata conform preferintelor si intereselor fiecarui utilzator.
Dezactivarea unor cookie-uri poate face un anumit site imposibil de utilizat.

Cum putem dezactiva cookie-urile
Dezactivarea cookie-urilor poate impiedica utilizarea corecta si eficinta a site-urilor. Exista posibilitatea de a realiza o setare din browser care sa impiedice acceptarea cookie-urilor, insa acest lucru are consecinte in modul de interactiunea cu site-ul (ex. Imposibilitatea de a plasa comentarii in interiorul site-ului). Setarea pentru dezactivarea cookie-urilor se gaseste, de regula, in meniurile "Optiuni" sau "Preferinte" din browserul utilizat.

In cazul in care aveti intrebari cu privire la informatiile prezentate, nu ezitati sa ne contactati la contact@pieseautooe.ro.