Ce trebuie sa stii despre filtrele de aer auto

Filtrele de aer auto sunt componente care au rolul de a filtra aerul care urmeaza sa intre in motorul automobilului. Acestea sunt piese usor de schimbat si la fel de usor de recunoscut atunci cand sunt uzate sau prea “poluate” ca sa mai protejeze corect morotul masinii tale.

De ce e nevoie ca motorul tau sa aiba un filtru de aer

Motorul masinii tale nu ar avea, in mod normal, o activitatea mai usoara sau mai rapida, fara filtrul de aer. Acesta incetineste “respiratia” motorului, insa este mai sanatoasa utilizarea filtrelor de aer.
Filtrele de aer au rolul de a opri si de a filtra particulele de praf si gunoaiele ce ar putea ajunge la motor; daca acestea nu ar fi oprite de filtrele de aer, ar ajunge la componentele motorului si ar uza pistoanele, ar putea sa infunde catalizatorul sau sa produca alte daune motorului.

Cum inlocuim filtrul de aer la masina

image air 300x190 Ce trebuie sa stii despre filtrele de aer auto
Continue reading

Uleiurile Auto – 2 lucruri pe care trebuie sa le stii

Uleiul auto este un lubrifiant esential pentru autoturisme. Este important ca acesta sa fie curatat sau schimbat la timp.
Uleiul auto este o substanta formata din doua ingrediente importante: uleiul care sta la baza compusului si aditivii care il fac un produs calitativ si potrivit pentru fiecare masina in parte. Este evident faptul ca fiecare masina are nevoie de un anumit tip de ulei auto. Acest lucru se stabileste in functie de modelul, specificatiile motorului si ale autoturismului.

Cu Divers Auto Parts toate merg ca unse1 Uleiurile Auto – 2 lucruri pe care trebuie sa le stii Continue reading

Siguranta si uzura anvelopelor de iarna

Temperaturile de afara sunt, cu siguranta, sub 7 grade Celsius, asa ca anvelopele de iarna sunt un lucru absolut necesar tuturor celor care aleg sa se deplaseze cu autoturismul personal.
Asadar, daca inca nu aveti anvelopele de iarna puse, e cazul sa remediati situatia cat mai curand cu putinta.

Siguranta anvelopelor de iarna

Pentru siguranta deplina a soferului si a celorlalti pasageri recomandam utilizarea de anvelope noi si evitarea celor second-hand.
Siguranta anvelopelor de iarna vine din modul in care sunt construite acestea, si anume cu o serie de incastratii, ce poarta denumirea de lamele. Practic, orice anvelopa de iarna are niste santuri fine, dar extrem de adanci situate pe blocurile de profil. Acestea au rolul de a asigura si spori aderenta anvelopelor si de a asigura o tractiune mai buna iarna.

Continue reading

3 lucruri pe care sa le stii despre bujiile auto

Bujiile sunt elemente importante ale motorului auto, desi, de cele mai multe ori acestora nu li se acorda atata atentie pe cat ar trebui. Bujiile sunt piesele care ajuta la arderea combustibilului in motor.
Cu cat marimea bujiei este mai generoasa, cu atat arderea este mai buna, pentru ca piesa isi faca treaba mai bine, pistonul isi schimba directia si se produce o putere mai mare. O bujie puternica, de calitate, poate produce o ardere suficient de densa.

19060263 1 300x235 3 lucruri pe care sa le stii despre bujiile auto

Care este durata de viata a bujiilor?

Continue reading